Jornades tecnològies i empresarials

La passada setmana del 22 de maç es van celebrar al Col·legi Cultural les Jornades Tecnològiques i Empresarials a la qual hi van poder assistir els alumnes de Cicle Formatiu de Grau Superior d’Informàtica i Administració i Finances.

Els alumnes d’informàtica van assistir a una xerrada sobre Ciberseguretat que van impartir agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat de Ciberseguretat. Van fer una petita introducció sobre aspectes més teòrics, com per exemple l’anàlisi forense, detectar e investigar ciberincidents. Posteriorment, van explicar-nos com treballen, ens van relatar diferents casos en els quals han treballat i van resoldre els dubtes dels alumnes, com poden ser quins estudis o passos han de seguir per tal de treballar dins d’aquesta unitat del cos de Mossos. Segons ens van comentar els agents dels Mossos d’Esquadra és la primera vegada que es realitza aquest tipus de xerrada tan tècnica a un centre educatiu. Els nostres alumnes estan agraïts d’haver estat els primers a rebre aquesta conferència. Esperem que aquesta experiència la puguem repetir en els cursos vinents!

Jornades Tecnològiques

L’exalumne Adrià Pérez, CTO (director de tecnologia) de l’empresa Primer Impacto (https://primer-impacto.com), va parlar sobre la continuïtat d’estudis després del Grau Superior i sobre la seva experiència professional i cap a on van orientades les ofertes de treball avui en dia. Va mostrar als alumnes en què consisteix el seu treball, dirigint a tot un equip de professionals i la importància del tractament de les dades (Big Data) actualment.

Amb en Sergi Herrero, fundador de l’empresa Soy así (https://soyasi.es) i exalumne de la nostra escola, van veure com pot canviar la idea inicial que tenen d’on treballar quan acabin el cicle, ja que la seva percepció del que és en realitat una feina pot variar quan fan les pràctiques del curs a una empresa. També els hi va explicar com va ser el seu camí al món laboral fins a arribar a fundar la seva empresa on actualment té alumnes de 2n de Grau Superior fent les pràctiques d’empresa (FCT).

En Iván López, que va cursar amb nosaltres el cicle formatiu de grau mitjà i de grau superior d’informàtica, ens va impartir un taller sobre Scraping. Primer els hi va explicar als alumnes en què consisteix aquesta tècnica, ensenyant-los diferents exemples reals d’on s’utilitza i finalment, els alumnes van fer un petit programa en Phyton que els hi va permetre extreure dades d’una pàgina web. Segur que els hi és de molta utilitat!

Des del TecnoCampus (Mataró), el Sr. Marco A. Rodríguez ens va impartir de forma virtual un taller sobre Prototipatge d’Aplicacions. En aquest taller, els alumnes van poder conèixer l’eina Figma que serveix per dissenyar i construir prototips d’aplicacions i de llocs web, una de les sortides professionals més sol·licitades actualment. Cada alumne va poder fer el seu propi prototip. Van sortir projectes molt interessants i creatius!

El vicepresident de Pimec (https://www.pimec.org) per Barcelonès i Maresme, el Sr. Victor Betrán ens va oferir una conferència innovadora d’un referent actual en el sector, el màrqueting digital que està en continu creixement. Va explicar als alumnes com funciona, el volum de dades que tracta i les col·laboracions amb grans entitats com per exemple, PlayStation. A més, com a propietari del grup BGmedia ens va explicar el seu punt de vista sobre el futur de la publicitat via Internet i el e-commerce. Per acabar, va posar el seu coneixement i experiència a disposició dels alumnes d’Administració i Finances, alguns dels quals ja tenen al cap la idea d’emprendre el seu propi projecte empresarial. Des del col·legi els animem a portar a terme la seva il·lusió!