Les cinc mentides sobre els Cicles Formatius

Mentida 1: Els Cicles Formatius només són pels que no sabem estudiar

Cicles formatius

Quantes vegades has escoltat aquesta frase? Sabies que això és fals? Els Cicles Formatius són per totes aquelles persones que volen un tipus d’estudi en el que es combina teoria i pràctica. Aquest model d’aprenentatge s’anomena Learning by Challenge i, com bé diu el seu nom, permet assegurar un aprenentatge a través de reptes. Això no vol dir que aprendràs menys o que sabràs menys que qualsevol persona, això vol dir que a mesura que aprens podràs posar en pràctica tots els coneixements  que assoleixes a l’aula a través de casos pràctics semblants als que et trobaràs a la vida real.

Cicles Formatius

Mentida 2: Amb un Cicle Formatiu mai podré anar a la Universitat

Fals! Estem acostumats a que només pots anar a la Universitat si primer fas el Batxillerat. Sabies que aquest és un dels principals dubtes que tenen les persones com tu? Tant si fas un Cicle de Grau Mitjà com un Superior després podràs anar a la Universitat.

Com? Imagina que estàs acabant l’ESO i decideixes fer un Cicle Formatiu de Grau Mitjà i sorpresa! T’encanta! Ara decideixes fer-ne un de Grau Superior. Sorpresa! T’encanta i vols anar a la Universitat! Només necessites la nota del Cicle Formatiu Superior per accedir a la Universitat. Això sí, si la nota de tall és superior a 10 hauràs de cursar algunes matèries a la Selectivitat.

Mentida 3: Si faig un Cicle Formatiu em perdré a la Universitat…

Cicles Formatius

Totalment mentida! Al contrari, si primer et decideixes per la Formació Professional i després vas a la Universitat veuràs des del primer dia que tindràs una base de coneixements que la resta no. Per exemple, si estudies amb nosaltres un Cicle Formatiu en Ciberseguretat, des del primer dia a la Universitat veuràs que tens una base en programació, Hardware, Xarxes, Bases de Dades, etc. que altres companys no tindran.

A més a més, segurament t’interessarà saber que pel simple fet de cursar un Cicle Formatiu, si estudies una carrera de la mateixa branca pots arribar a convalidar fins el 30% de les assignatures del primer any!

Cicles Formatius

Mentida 4: Els Cicles Formatius no tenen sortida professional

Tan fals com que la Terra és plana. Segons estudis del Departament d’Educació la majoria dels estudiants de CFGS treballen, continuen estudiant o compaginen feina i estudis. Només un nombre per sota del 8% està buscant feina, per tant, no hi ha res més a afegir.

Mentida 5: Els Cicles Formatius són pels “tontos”

Aquesta és la millor mentida de totes. No hi ha un tipus d’estudis per a gent més capacitada als estudis o no. Hi ha diferents tipus d’estudis adaptats a les inquietuds de les persones. Per sort, no tots som iguals, cadascú té les seves pròpies inquietuds i els seus propis gustos. El que has de buscar és un tipus d’estudi on puguis aprendre, on gaudeixis veient coses. El que has de buscar és un tipus d’estudi que t’agradi i et faci feliç!

I doncs? T’estem esperant!

Si estàs interessat en algun dels Cicles Formatius que oferim escriu-nos a fct@culturalbadalona.com o truca’ns al 93 389 58 06!

CFGM Sistemes Microinformàtics en Xarxa
CFGS Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa amb perfil en Ciberseguretat
CFGS Administració i Finances