El passat 7 de febrer els alumnes de primer de Cicle Formatiu de Grau Mitjà van fer una sortida a la Facultat d’Informàtica de la UPC a Barcelona. La sortida va consistir en un taller de construcció i programació de robots mòbils utilitzant el kit LEGO Mindstroms.

Durant la sortida els alumnes van rebre nocions bàsiques sobre programació en blocs. L’objectiu? Aconseguir que el robot fos capaç de moure’s de manera autònoma per diferents circuits. Si us pregunteu com ho van fer la resposta és senzilla; perquè són uns cracks! A més a més, els robots tenen incorporats una sèrie de sensors de llum que fan que siguin capaços de detectar el camí a seguir i esquivar els obstacles que hi ha pel circuit. No obstant, aquests sensors no funcionen sols sinó que primer han d’estar programats pels alumnes.

Finalment, el grup que va aconseguir superar el circuit en forma quadrada, el circuit en forma circular i el circuit de Montmeló va guanyar una samarreta! Esperem que hagi estat per tots vosaltres una tarda divertida!

De la mateixa manera que en sortides anteriors, volem agrair a la Facultat d’Informàtica de la UPC (FIB) l’organització d’aquest taller.