I si em regalen un ordinador aquest Nadal?

Aprofitant que aquest s’apropa el Nadal i molts de vosaltres segurament heu demanat als Reis Mags o al Pare Noel un ordinador nou, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Informàtica d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa amb perfil professional en Ciberseguretat han decidit preparar uns petits consells per configurar-lo amb seguretat.

Consell número 1


Si el faràs servir per connectar-te a xarxes públiques vigila amb les dades que comparteixes. Moltes vegades els ordinadors comparteixen més dades nostres de les que realment ens pensem. No es tracta únicament de dades personals nostres, es tracta de dades del nostre equip, configuració, etc. La millor manera d’assegurar-te que no estàs compartint res comprometedor és llegir atentament els passos de configuració i vigilar amb els permisos que acceptes.

Consell número 2


Instal·la un bon antivirus i actualitza’l. Molts usuaris creuen que amb tenir un antivirus ja n’hi ha prou i d’altres creuen que l’única manera és fer servir un antivirus de pagament. En tots dos casos estem equivocats. A l’hora de triar un antivirus t’has d’informar, pots llegir a fòrums, crítiques valoracions, etc. No obstant, el més important és tenir l’antivirus actualitzat!

Consell número 3


Encara que sigui per a ús personal protegeix-lo amb una clau de pas forta i segura. Si només tens el teu usuari configurat el més probable és que el teu usuari sigui l’administrador, per tant, no estem parlant d’una clau de pas per accedir únicament al teu escriptori. Estem parlant d’una clau de pas que és la que permetrà o no configurar el sistema de nou, instal·lar programes, etc. Fes servir una bona clau de pas!

Consell número 4


Descarrega’t aplicacions des de proveïdors oficials. Moltes vegades intentem buscar aplicacions de manera gratuïta i ho donem per bo si un tercer ens la ofereix. Com sempre diem, a Internet mai ningú regala res sense esperar res a canvi. Vigila d’on obtens les aplicacions.

Consells Nadal

Consell número 5


Activa l’autenticació en dos passos per connectar-te al teu compte de correu i xarxes socials. Ets dels que penses que és molt pesat haver d’acceptar des del teu mòbil la confirmació de que et vols connectar al teu Instagram o bé al teu correu? Aquesta és una de les poques maneres que tens per saber si algú s’està connectant de manera no autoritzada o no. Pensa-hi! Què creus que passaria si una persona no autoritzada es connecta al teu Instagram i tu no te n’adones?

Consell número 6


Fes servir navegadors d’Internet segurs. Quan naveguem per Internet no tots els els navegadors ofereixen les mateixes prestacions a nivell de privadesa, seguretat i usabilitat. Recorda que a través del teu navegador és per on viatgen les teves dades. Si vols que te’n recomanem un; Firefox és un bon exemple de navegador confiable.

Si tens algun dubte, els alumnes de Cicles Formatius estarem encantats d’ajudar-te! Vigila amb la configuració del teu ordinador!

Bones i segures Festes!

Descrrega’t els consells!