Dia de la dona programadora

El segon dimarts d’octubre de cada any és conegut com el dia de la Dona Programadora. Aquest any, des de Cicles Formatius us volem explicar què és el que celebrem i per quin motiu.

El 1815, Anne Isabella Milbanke i Lord Byron van tenir una filla, Ada Augusta Byron, coneguda també com a Ada Lovelace. La seva mare, va decidir instruir a la seva filla en els camps de la lògica, les matemàtiques i la ciència. Us podeu imaginar què significava per una dona del Segle XIX treballar en aquests camps?

Ada va créixer envoltada de xifres i teoremes fins que al 1834 va conèixer a Charles Babagge. Charles Babagge va ser un personatge important en el món de la Informàtica i és que estava treballant en una màquina analítica, la màquina analítica de Charles Babagge. Tots dos van començar a treballar junts fins arribar a desenvolupar una màquina que permetia emmagatzemar dades a memòria, programes i a fer operacions iteratives.

Sobre el 1843, Ada Lovelace va publicar en una revista les seves interpretacions sobre el funcionament de la màquina. A més a més, va publicar un algorisme (programa) que permetia calcular amb la màquina de Babagge, els números de Bernoulli. Degut a que en aquella època no estava ben vist que les dones treballessin en aquests camps, va publicar el seu article amb les sigles AAL.

La història sobre Ada Lovelace és molt llarga, però aquest és un dels motius pels quals se la considera la Primera Dona Programadora.

De part de totes les alumnes, dels alumnes i de l’equip docent de Cicles Formatius, Feliç dia de la dona Programadora!

Cicles Formatius Dia de la Dona Programadora