Black Estafa

Aprofitant que aquest divendres és el Black Friday, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Informàtica d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa amb perfil professional en Ciberseguretat han decidit preparar uns petits consells per les compres que feu.

Consell número 1


Evita fer compres connectat a una xarxa pública. Les xarxes públiques són una font d’atacs caps als usuaris que es connecten. Aquestes xarxes no disposen de la seguretat que pot tenir una xarxa privada, per tant, s’ha d’anar molt amb compte amb les dades que facilitem a través d’elles. De la mateixa manera que nosaltres ens hi connectem també ho pot fer un atacant i instal·lar una aplicació que recopili les dades que s’envien a través d’ella. Si vols fer compres online, fes-ho d’una xarxa privada i protegida.

Consell número 2


Fes servir webs segures. Cada vegada que navegueu per Internet assegureu-vos de que a l’adreça de navegació aparegui un símbol amb un candau o bé el protocol HTTPS. Quan naveguem per la xarxa les nostres dades poden viatjar de dues maneres, la primera amb protocol HTTP i la segona amb protocol HTTPS. En aquesta segona les dades es xifren i en dificulten la lectura en cas de ser interceptades per un atacant.

Consell número 3


Fes servir targetes de prepagament. És fàcil, si vas a comprar al mercat portes a la cartera tots els diners en efectiu que tens al banc? o agafes 20, 30, 50, euros per anar a comprar? Amb les targetes de prepagament abans de fer una compra online has de fer un traspàs. Ingresses una quantitat aproximada del que gastaràs i pots comprar amb aquesta targeta fins que s’esgoti l’import transferit. El fet de no fer servir la teva targeta bancària fa que no exposis tot els teus diners a la xarxa.

Consell número 4


No compris a través de tercers. Quan es fa una compra s’ha de vigilar qui és el venedor que t’està venent el producte, pensa que aquest és el mateix que està rebent les teves dades bancàries. Molts atacants creen webs simulant que són tercers que es dediquen a vendre productes a un preu més baix. Vigila amb les ofertes i desconfia sempre, a vegades, 5 euros de diferència et poden costar molts mal de caps.

Col·legi Cultural Cicles Formatius Black Friday

Si tens algun dubte, els alumnes de Cicles Formatius estarem encantats d’ajudar-te! Vigila amb les compres que fas per Internet! Les teves dades no estan d’oferta!

Descrrega’t els consells!