Comencem a participar al Metropolis FPLab!

Després de la bona experiència de l’any passat, els alumnes de Cicles Formatius tenen l’oportunitat de tornar a participar al concurs de Metropolis FPLab, aquest any, en una nova edició!

Enguany participen un total de 30 alumnes formant 9 grups diferents! Els alumnes són de primer i segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior en Ciberseguretat i d’Administració i Finances.

El concurs Metropolis FPLab és una molt bona oportunitat pels alumnes de Cicles Formatius ja que diverses empreses posen sobre la taula un repte del món real, un repte al qual les mateixes empreses volen donar-hi solució. Seran els alumnes de Cicles Formatius els que hauran de pensar quina és la solució que donen a aquest problema i com ho volen afrontar.

Ara per ara, estan a la Fase 1, la fase d’exploració del repte. En aquesta fase hauran d’analitzar el repte amb profunditat i a partir d’aquí veure quin enfocament li volen donar.

Els reptes als quals els alumnes s’han inscrit aquest any són:

  • Repte del Circuit de Barcelona. Com podríem donar una nova vida als pneumàtics reciclats per tal d’incorporar-los com a element constructiu o de decoració?
  • Repte MB92. Com podem eliminar l’impacte d’un residu recurrent en el món de la nàutica, com ho són els peücs de plàstic que s’utilitzen abans d’entrar a les embarcacions?
  • Repte Lupa Energy. Com t’agradaria que fos l’infoentreteniment dels vehicles?
  • Repte GPA Innova. Com podríem fer que els empleats d’una organització complexa, estiguin gestionats, informats i comunicats a temps real?
  • Repte TMB. Com podríem fer que les dones se sentin més segures al transport públic?
  • Repte PEMB. Com podem augmentar la participació dels joves en les activitats culturals del seu entorn?
  • Repte Port de Barcelona. Quina eina o mètode podem dissenyar per a quantificar i relacionar els residus trobats a les voreres de la ciutat amb els que  trobem al port i a les platges de Barcelona?

Esperem que aquesta experiència sigui d’utilitat pels nostres alumnes. El grup guanyador de cada repte gaudirà d’una beca per poder desenvolupar a l’empresa del repte la seva proposta! Molts ànims a totes i tots!